Gazeta de Prahova Company Information
Informații generale
Gazeta Prahovei este un ziar cu o vechime de peste un secol, primul număr apărând în anul 1886, sub conducerea editorială a prof. Mihai Apostol, cu adresa la “Ploesci nr.58, de pe Calea Bucuresci”. Avea o apariție bisăptămânală, joia și duminica, și trata subiecte legate de urbe, politică locală, atât puterea, cât și opoziția vremii având alocate spații în ziar. Găsim, de asemenea, o rubrică de „Sciri din Străinătate”. Gazeta avea bine puse la punct un sistem de abonamente și un department de „Anunciuri Și Reclame”.
După un timp, publicația şi-a întrerupt apariţia până în 1911 când, la 3 noiembrie apare ziarul independent Gazeta Prahovei. Printre colaboratorii care au scris la acest ziar îi putem aminti pe: G. Coşbuc, A. Nora, G. Nicolaescu, Victor Bilciurescu, V. A. Ureche, I. Al. Brătescu Voineşti, Şt. O. Iosif, A. Steurman. Pe lângă aceştia colaborează mai târziu la Gazeta Prahovei şi: Al. Vlahuţă, Teodor Speranţă, Ovidiu Carp, Elena Farago şi Victor Eftimiu.
În cartea lor, Istoricul Presei Prahovene, C. Râpeanu și N. Simache, menționează că Gazeta informa, într-unul din numerele sale, despre construirea viitorului Palat de Justiție (astăzi Palatul Culturii), pe locația grădinii Grivița. De asemenea, în aceeași lucrare, ni se spune că în numărul din 12 ianuarie 1912, se scria despre „ridicarea unui monument în amintirea voievodului Cuza”, dar și despre „lansarea unei liste de subscripții pentru construirea unei băi populare”. În paginile Gazetei Prahovei, I. G. Nicolaescu se ocupa de organizarea politică a meseriaşilor ploieșteni, iar doctorul Zaharia Popescu, medicul şef al oraşului, scria despre organizarea sanitară a oraşului, arătând că „orașul e împărțit în patru circumscripții medicale” și, prin felul său de organizare „posedă un serviciu sanitar cum au puține orașe în țară”.
După o lungă pauză în perioada comunistă, de abia în 2003 reapare, ca ziar cotidian, la Ploieşti Gazeta Prahovei ce are pe frontispiciu inscripţia „ziar independent fondat în 1886. Din anul 2006, odată cu venirea unei noi echipe redacționale, Gazeta Prahovei îşi schimbă numele în Gazeta de Prahova şi apare astfel până în anul 2008, când, în principal din motive financiare, cotidianul Gazeta de Prahova își întrerupe activitatea. În perioada de după Revoluție, putem aminti dintre gazetarii care au scris în paginile Gazetei, pe Paul Călin Botez, Valentin Lazăr, Ecaterina Petrache, Sebastian Ignat, Daniel Dimache, Iulian Maxim, Maria Bogdan, Mihai Ciobanu, pe gazetarii de sport Marius Pantaie, Cristian Notaru, Dragoș Trestioreanu, Marian Dima, pe reputatul caricaturist Iulian Pena Pai.
După o perioadă de câțiva ani cât și-a întrerupt activitatea ca și cotidian tipărit, răstimp în care au fost editate mai multe Gazete în orașe, comune sau zone ale județului, Gazeta de Prahova, dovedindu-se un brand puternic pe piața media prahoveană, reapare într-o formă nouă, modernă, a vitorului, în format online. Din luna octombrie a anului 2011, echipa compusă din Daniel Dimache, Mihai Ciobanu, Dragoș Trestioreanu și Lucian Rădulescu publică în Gazeta de Prahova materiale de presă pe care cititorii le pot lectura, de data aceasta, pe internet, la adresa gazetaph.ro.
Ploiești
- Ore de deschidere
-
Luni:09:00 - 17:00Marți:09:00 - 17:00Miercuri:09:00 - 17:00Joi:09:00 - 17:00Vineri:09:00 - 17:00
- Parcare
- Compania dispune de o parcare.
- Număr de telefon
- +40344119001
- Linki
- Retele de socializare
- Cuvinte cheie
- editură de ziare, editură
Gazeta de Prahova Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.